Sistemul Antibacterian la Frigidere – Tehnologii Disponibile si Tipuri Oferite de Producatori

Unul din elementele importante pentru un aparat frigorific modern, sistemul antibacterian va asigura o pastrare in stare cat mai buna a alimentelor din frigider.

In ciuda a ce crede lumea, o temperatura usor scazuta nu este suficienta pentru a omori majoritatea bacteriilor. Pentru a fi eficient, frigul ar trebui sa coboare undeva la -20 grade Celsius, iar acest lucru nu se intampla nici macar in cazul congelatoarelor. Frigul in schimb ajuta la incetinirea dezvoltarii acestor bacterii, astfel incat alimentele sunt tinute pe perioade mai lungi de timp.

Un ajutor in aceasta situatie, poate veni prin intermediul unui filtru antibacterian ce este instalat in interiorul unui frigider cu tehnologie No Frost, dar si prin folosirea unor substante speciale la acoperirea peretilor interiori ai aparatului.

Arctic – Filtru antibacterian

Cei de la Arctic nu pun un foarte mare accent pe acest tip de tehnologie, de inteles pana la urma, avand in vedere faptul ca sunt un brand de buget, fara prea multe optiuni extra.

Filtru antibacterian

Cam singura mentiune a acestui tip de tehnologie in cazul produselor de la Arctic, filtrul antibacterian asigura un aer mai curat in interior.

Beko – FreshGuard si Active Odour Control

Beko FreshguardBeko, un brand ceva mai Premium, dar cu aparatele frigorifice realizate in aceeasi fabrica cu cele Arctic, are si el cateva tehnologii de baza pentru eliminarea bacteriilor si mirosurilor neplacute.

FreshGuard

Este o functie utilizata pentru neutralizarea microorganismelor sau bacteriilor generatoare de mirosuri urata, eficienta sa fiind de circa 90%. Va ajuta sa tineti aerul curat in interior, acest lucru contribuind la tinerea alimentelor in stare buna pentru perioade ceva mai lungi de timp.

Ion Guard

O functie ce foloseste ioni, pentru a realiza cam acelasi lucru ca FreshGuard, obtinand un aer curat in interior, impreuna cu o durata de stocare mai buna pentru alimente.

Active Odour Filter

Este un filtru activ de carbon, ce lucreaza pentru eliminarea mirosurilor din interior, ajutand la circularea aerului si contribuind la un risc scazut de aparitie a bacteriilor.

Bosch – Airfresh Filter

Cei de la Bosch sunt recunoscuti pentru calitatea produselor lor, iar aparatele lor din gama premium vin si ele cu diverse modalitati de a preveni formarea bacteriilor in interior. Printre ele, veti gasi si optiunile ce tin de racirea sa congelarea foarte rapida, astfel incat bacteriile nu au la fel de mult timp la dispozitie intr-un mediu propice dezvoltarii.

Airfresh Filter

Este un sistem antibacterian, gandit pentru neutralizarea activa a diverselor mirosuri ce se formeaza in frigider, scapand de bacterii. Daca puneti in interior alimente ce au un miros mai intens, filtrul se va asigura ca nu se va raspandi in tot aparatul, iar aerul ramane proaspat tot timpul. Filtrul utilizat aici nu necesita inlocuire, avand aceeasi eficienta pe intreaga durata de viata a frigiderului Bosch.

Daewoo – Functia Deodorizer

Daewoo DeodorizerCei de la Daewoo au si ei cateva aparate frigorifice ce au sisteme pentru neutralizarea mirosurilor neplacute din interior si tinerea bacteriilor departe.

Deodorizer

Deodorizer este o functie a unor aparate de la Daewoo, gandita pentru a neutraliza mirosuri ce ar putea apare in interiorul unui frigider. Aerul din interior este filtrat, iar ca rezultat mirosul va fi tot timpul unul proaspat.

Gorenje – Tehnologia IonAir

Gorenje IonAirCei de la Gorenje au o tehnologie cu ionizare, pe care o includ pe unele din aparatele lor frigorifice. Mai multe detalii despre aceasta, mai jos.

IonAir

Aceasta tehnologie functioneaza intr-un mod asemanator cu ce gasim in natura, atunci cand suntem langa o cascada sau intr-o padure. Ionii negativi se gasesc in acest locuri si sunt produsi pentru a purifica aerul in mod natural. Ei sunt utilizati si in unele aparate frigorifice, pentru distrugerea a circa 95% din bacteriile ce se pot forma inauntru. Pe langa aceasta munca de curatare, ei mai elimina si mucegaiul sau mirosurile din interior, asigurand un nivel cat mai bun de umiditate. In timp, veti observa ca alimentele sunt mai proaspete pentru mai mult timp, iar durata de depozitare este mai mare.

Pentru eficienta maxima, aceasta tehnologie trebuie sa fie prezenta intr-un aparat ce are si tehnologia DynamiCooling sau Multiflow 360.

Grundig – Tehnologia Ion Fresh

Cei de la Grundig folosesc tehnologia cu ioni, acestia din urma fiind folositori pentru ca distrug moleculele urat mirositoare si bacteriile. Frigiderele lor, ce sunt dotate cu aceasta tehnologie Ion Fresh, vor produce acest tip de particule in interior, asigurand un aer curat.

Filtru carbon anti-miros

Este si acesta instalat pe unele aparate frigorifice Grundig, ajutand la eliminarea mirosurilor neplacute.

Hotpoint – Hygiene Advance si High Definition

La produsele celor de la Hotpoint, exista cateva tehnologii diferite, ce sunt utilizate de acestia pentru stocarea in conditii cat mai bune a alimentelor, si prevenirea formarii bacteriilor.

High Definition

Racirea la inalta definitie ajuta la pastrarea alimentelor in stare cat mai buna, oferindu-le atmosfera potrivita pentru acest lucru. Utilizeaza tehnologia cu oxigen activ (Active Oxygen), pentru a mentine alimentele proaspete chiar si pentru 9 zile. Reduce formarea bacteriilor cu 90%, in timp ce mirosurile neplacute scad cu 70%. In functie de model, cele standard au tehnologia Air Tech Evolution, iar cele incorporabile vin cu Air Technology.

Hygiene Advance

Este si aceasta una din tehnologiile oferite pe aparatele Hotpoint, ce include un tratament cu ioni de argint, aplicat la peretii frigiderului. Vine aplicata din fabrica, si va preveni formarea bacteriilor sau mucegaiului in interior.

LG – Hygiene Fresh

Cei de la LG pun mare accent pe pastrarea alimentelor in stare perfecta, folosind in acest scop o temperatura constanta, si incercand sa o mentina la fel in toate zonele. Optiuni de genul FreshConverter, DoorCooling+, LinearCooling, ajuta toate in acest scop, si reduc sansele ca bacteriile se vor forma in interior. Totusi, au si ei propriile sisteme de eliminare a bacteriilor, si puteti sa cititi despre sistemul Hygiene Fresh mai jos.

Hygiene Fresh

Hygiene Fresh este un sistem in 4 pasi, care recirculeaza aerul din interior la fiecare minut. Folosind materiale patentate de catre LG, acest sistem elimina 99.99% din bacterii, sterilizand si deodorizand aerul din interiorul aparatului frigorific LG. Reduce praful, bacteriile si sporii de mucegai.

LG Hygiene Fresh
LG Hygiene Fresh

Liebherr – Filtre Speciale si Garnitura Antibacteriana

Cei de la Liebherr, recunoscuti pentru oferta lor foarte bogata in gama Premium, tind sa ofere aparate frigorifice extrem de bine gandite, de a caror calitate se vor bucura utilizatorii lor pe termen foarte lung. Nu par sa aiba tehnologii speciale in domeniul protectiei antibacteriene, dar ofera totusi cateva lucruri.

Filtru impotriva mirosurilor neplacute

Un element important la un frigider modern, mai ales la unul foarte scump, ce se va asigura ca in interiorul frigiderului nu se vor forma mirosuri neplacute. Alimentele raman mai proaspete si mai gustoase.

Garnitura anti-bacteriana LiebherrGarnitura anti-bacteriana

Garnitura usii poate fi curatata sau inlocuita foarte usor, multumita unei caneluri prezente in captuseala sa. Are un sigiliu ce are proprietati anti-bacteriene, astfel incat alimentele din interior vor fi in siguranta iar bacteriile nu se vor depune.

Samsung – Filtrare Prin Carbon Activ

Desi in alte zone cei de la Samsung se lauda cu tot felul de tehnologii si sisteme avansate, cand vine vorba de sistemul antibacterian, nu par sa aiba nimic special in plus fata de altii.

Filtru Carbon Activ

Filtrarea prin carbon activ este metoda folosita pe aparatele celor de la Samsung, cu ajutorul careia acestia se asigura ca aerul este pastrat igienic si curat in interior. Acest lucru nu permite aparitia bacteriilor in interior, aerul fiind constant sterilizat si apoi dezodorizat.

Whirlpool – Filtru Antibacterian Performant

Cei de la Whirlpool nu par sa aiba mare lucru in acest domeniu, iar multe din aparatele lor nu au nimic din acest punct de vedere, dar exista totusi si modele unde se mentioneaza prezenta unor filtre antibacteriene.

Filtru antibacterian si mirosuri neplacute

Informatiile gasite in acest sens ne spun ca cei de la Whirlpool au colaborat cu Microban, acesta din urma fiind liderul mondial pe piata de solutii antibacteriene, iar rezultatul este acest filtru ultra performant. Sistemul va filtra aerul din interiorul frigiderului, la calitatea cea mai inalta, asigurand protectia maxima a mancarii si la indepartarea atat a mirosurilor cat si a bacteriilor din interior.

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.