Lazi Frigorifice

Lada frigorifica intredeschisaAlimentatia si sanatatea oamenilor sunt direct influentate de aparatura electrocasnica pe care o au in casa. Mentinerea unui stil de viata echilibrat depinde de dieta pe care o au, iar dieta depinde de modul de depozitare a alimentelor. Cu cat alimentele sunt pastrate mai bine, la temperaturi adecvate, cu atat consumatorii le pot prepara fara grija, pentru intreaga familie.

In acest context, o lada frigorifica reprezinta o solutie optima pentru familiile in care periodic se fac cumparaturi in cantitati mari, iar alimentele sunt stocate la temperatura potrivita pentru a putea fi consumate chiar si cateva saptamani mai tarziu. De asemenea, lada frigorifica este necesara si familiilor care traiesc in mediul rural si care cresc animale si pasari pe care periodic le taie si pe care trebuie sa le depoziteze in conditii bune. Mai mult decat atat, lada frigorifica este necesara si in afacerile de tip HoReCa, precum si in cazul altor societati comerciale.

Cele Mai Bune Lazi Frigorifice

1. Lada frigorifica Liebherr Confort GT 3032, 284 l, Clasa A++CEA MAI BUNA

Lada frigorifica Liebherr Confort GT 3032

 • Clasa energetica A++.
 • Capacitate 284 litri.
 • 4 Ani Garantie Standard + 2 Extra.
 • Brandul Liebherr, unul premium.
 • Tehnologiile StopFrost si SuperFrost.

Vezi detalii si pretul la: eMAG


2. Lada frigorifica Beko HS23753, 350 l, Clasa A++ Raport Bun Calitate/Pret

Lada frigorifica Beko HS23753

 • Capacitatea foarte mare, 350 litri.
 • Clasa energetica A++.
 • 5 Ani Extra-Garantie de la Beko (inregistrati produsul pe site-ul Beko in 30 zile).
 • Izolatie densa.
 • Securizare cu yala.

Vezi detalii si pretul la: eMAG


3. Lada Frigorifica Arctic O20+, 205 l, Clasa A+ Cea Mai Ieftina

Lada Frigorifica Arctic O20

 • Pretul cel mai mic din top.
 • Functie FastFreezing (congelare rapida).
 • Sistem antibacterian.
 • Izolatie superioara.
 • Capacitatea de 205 litri, cea mai mica din topul nostru.

Vezi detalii si pretul la: eMAG Altex


Ghid pentru cumparaturi inteligente – cele mai bune lazi frigorifice

O documentatie temeinica reprezinta cea mai buna solutie pentru o achizitie in conformitate cu necesitatile individuale de depozitare. Prezentul ghid vine in sprijinul persoanelor care urmeaza sa investeasca in mod inteligent intr-o lada frigorifica. Urmatoarele criterii sunt aspecte foarte importante pe care cumparatorii trebuie sa le ia in considerare atunci cand sunt inca in etapa de cercetare, inainte de a face achizitia propriu-zisa.

Tipuri de lazi frigorifice

Lada frigorifica inoxPrima etapa de analiza si cercetare de piata in cazul lazilor frigorifice tine de tipul acestor dispozitive. Lazile frigorifice se alimenteaza cu energie electrica si au rolul de a mentine alimentele proaspete in interior, la temperaturi mai scazute de 0 grade Celsius. Practic, lada frigorifica are rolul unui congelator, fiind mult mai mare si mai spatioasa.

Pe piata se disting doua mari tipuri de lazi frigorifice: fixe si portabile. Lazile fixe orizontale reprezinta modelele clasice si economice, construite ca recipiente de dimensiuni medii sau mari, avand un capac ce se deschide in partea superioara si necesita destul de mult spatiu pentru depozitare. Lazile frigorifice se pastreaza de regula in garaj, la subsol, in debara sau in alte asemenea spatii, deoarece vor ocupa destul de mult loc, indiferent de capacitatea lor. Lazile frigorifice orizontale prezinta avantajul de a pastra alimentele portionate in bucati mari, spre exemplu carcase de animale intregi.

Lazile frigorifice portabile sunt mult mai mici, dar si mai usor de transportat si sunt ideale pentru calatorii, gratare, picnicuri, pentru a transporta hrana preparata sau in stare cruda, pentru a tine la rece bauturile sau inghetata. Aceste lazi frigorifice fie sunt alimentate printr-un port sau o priza la bateria autoturismului, fie sunt incarcate cu caramizi speciale pline cu apa, care au fost tinute la congelator.

Dimensiunea si capacitatea lazii frigorifice

Interior lada frigorificaPosibilitatile de stocare ale lazii frigorifice reprezinta un criteriu foarte important pentru alegerea acestui dispozitiv. Capacitatea lazii se masoara in litri si reprezinta, de fapt, volumul spatiului intern ce poate fi umplut cu alimente. In functie de necesitati, clientii vor alege o lada frigorifica care are o capacitate de stocare adecvata.

Spre exemplu, pentru o familie cu 3-4 membri, lada frigorifica trebuie sa aiba o capacitate medie de 100-300 de litri. Pentru magazine, restaurante, pensiuni sau alte afaceri, lazile frigorifice trebuie sa aiba o capacitate de stocare de peste 400 de litri. Modelele portabile au o capacitate evaluata la sub 100 de litri, fiind ideale pentru concedii, gratare, picnicuri si excursii.

Functiile principale ale lazii frigorifice

Panou control lada frigorificaLada frigorifica trebuie sa indeplineasca unele functii specifice pentru a face fata cerintelor utilizatorilor. In primul rand, trebuie sa dispuna de controlul temperaturii, sa aiba optiunea de dezghetare usoara, sa beneficieze de un orificiu de scurgere si sa aiba o tava colectoare pentru lichidul strans. Compatibilitatea cu unele alimente este data de controlul temperaturii interne. Exista lazi frigorifice care au optiunea de a congela alimentele pana la obtinerea temperaturii de –18 grade Celsius.

Pentru utilizatorii care doresc sa grabeasca procesul de congelare, prin obtinerea unui inghet rapid, exista o astfel de functie. Exista si o functie pentru cei care doresc sa decongeleze mai repede produsele. Totodata, pentru o mentenanta mai usoara, este necesar orificiul de scurgere pentru evacuarea lichidului acumulat la dezghetare.

Clasa de eficienta energetica a lazii frigorifice

Clasa de eficienta energetica este un criteriu foarte important in alegerea lazii frigorifice. Dispozitivele incadrate in clasa A si A+, A++, A+++ pot fi considerate performante din punctul de vedere al valorii consumului energetic. Aceste dispozitive nu consuma foarte mult si sunt foarte bine cotate pe piata.

Pretul lazii frigorifice si bugetul cumparatorului

Organizare lada frigorificaPretul lazii frigorifice este un criteriu foarte important in alegerea dispozitivului potrivit. In general, preturile variaza in functie de capacitate si de functiile de care dispun. Cele mai ieftine produse sunt cele portabile, insa acestea nu sunt eficiente pentru utilizare zilnica. Cu cat lada frigorifica este mai performanta, cu atat costurile vor fi mai mari. In functie de brand si model variaza si preturile lazilor frigorifice. Acestea trebuie sa se incadreze in bugetul cumparatorilor, pentru a nu provoca neplaceri financiare.

Autonomia lazii frigorifice

Atunci cand exista probleme la instalatia electrica, atunci cand o pana de curent afecteaza intreg cartierul pentru cateva ore, cand conditiile meteo nefavorabile impiedica functionarea lazii frigorifice, alimentele se pot strica, provocand pagube materiale utilizatorilor. In acest sens, cumparatorii trebuie sa puna accent pe autonomia lazii frigorifice, pe durata de functionare a acesteia fara curent. Exista modele care tin alimentele reci chiar daca se intrerupe curentul timp de 24 de ore si chiar mai mult. Astfel, cumparatorii se vor asigura ca fac cea mai buna alegere.

Functii suplimentare

Alimente in lada frigorificaLada frigorifica aleasa trebuie sa indeplineasca nu numai functiile de baza, ci sa aiba si functii suplimentare. Spre exemplu, pe langa termostatul pentru controlul temperaturii, care permite reglarea valorii temperaturii de inghet, lada frigorifica trebuie sa aiba si o alarma. Aceasta alarma avertizeaza sonor utilizatorul atunci cand capacul este uitat deschis; in caz contrar, alimentele se vor dezgheta si se vor strica. Mai mult decat atat, o garnitura antibacteriana este necesara pentru impiedicarea formarii bacteriilor si mucegaiului, pentru ca alimentele sa fie tinute in conditii de igiena maxima.

O alta functie utila este iluminarea interioara, pentru ca utilizatorii sa vada mai usor in interiorul lazii atunci cand umbla la ea, indiferent daca aceasta este tinuta intr-o incapere slab iluminata, precum beci, camara, debara, sau intr-o camera cu lumina, insa adancimea lazii nu permite sa se vada bine produsele depozitate fara iluminare suplimentara. Nu in ultimul rand, garantia lazii frigorifice este foarte importanta. O garantie pe o perioada de minimum 24 de luni este necesara pentru a asigura cumparatorii ca investesc intr-un lucru de calitate.

Zgomotul produs

In mod normal, daca lada este asezata intr-o incapere separata, asa incat sa nu ii incomodeaza pe membrii familiei, sau daca nu produce deranj clientilor si persoanelor cazate in unitatea de tip HoReCa in care este amplasata, atunci cu siguranta nivelul zgomotului produs nu este un criteriu atat de important. Dar, in mod normal, cu cat sunt mai putini decibeli, cu atat mai bine.

Calitatea fabricatiei, materiale, design

Lada frigorificaLazile frigorifice nu sunt, in general, fabricate pentru rolul lor estetic, ci pentru functionalitatea acestora. Dispozitivele sunt proiectate pentru a rezista la conditii diferite de utilizare, de la temperaturi variabile la lovituri accidentale. Capacul trebuie sa fie securizat, rezistent, iar rafturile si optiunile de compartimentare vor ajuta la organizarea mai buna a alimentelor inghetate.

Materialele din care sunt realizate lazile frigorifice trebuie sa fie foarte rezistente si dure, iar din punctul de vedere al aspectului estetic, unele dispozitive au forma si design aparte, pentru a se putea incadra in orice tip de spatiu.

Clasa climatica in care este incadrata

Un alt criteriu important pentru achizitionarea unei lazi frigorifice este clasa climatica in care este incadrata. Simbolurile imprimate de producator pe modele ofera clientilor posibilitatea de a afla intre ce intervale de temperatura poate fi folosita lada la parametri optimi. Cele patru tipuri de clasa climatica sunt: SN (10-32 grade Celsius), N (16-32 grade Celsius), ST (18-38 grade Celsius), T (18-43 grade Celsius).

Raport investitie initiala – costuri ulterioare

Indiferent de suma alocata de clienti pentru o astfel de investitie, este bine sa se ia in calcul inca de la inceput un pret maxim si unul minim. Bugetul merita sa fie usor extins atunci cand lada frigorifica indeplineste functiile dorite si are carateristici de exceptie. In ceea ce priveste costurile ulterioare, in cazul aparaturii de dimensiuni mari, acestea trebuie calculate pe termen lung. Cheltuielile includ pretul lunar platit pentru energia electrica, precum si eventualele reparatii in cazul in care exista o defectiune dupa ce lada iese din garantie.

Cea mai buna varianta a achizitionarii lazii frigorifice

In prezent, lazile frigorifice pot fi achizitionate si din magazine online, si din marile lanturi de magazine sau din magazinele de profil. Clientii pot consulta toate variantele de achizitie, atat fizice, cat si online, alegand varianta cea mai potrivita pentru nevoile lor.

In concluzie, consultand recomandarile acestui ghid de achizitie, clientii isi pot face o idee despre modelul de lada frigorifica pe care sa-l aleaga.