Frigidere

Frigider PareriUtilarea oricarei bucatarii inseamna alegerea electrocasnicelor de baza pentru functionarea optima a spatiului destinat pentru prepararea alimentelor: frigider, plita sau aragaz si alte electronice si electrocasnice utile – masina de spalat vase, espressor, toaster, blender etc.

Frigiderele fac parte din categoria electrocasnicelor de mari dimensiuni, fiind indispensabile in amenajarea unei bucatarii. Concret, frigiderul reprezinta un element selectat pentru depozitatea alimentelor si a preparatelor culinare, precum si a produselor congelate, atunci cand este nevoie si se opteaza de un frigider cu congelator incorporat.

Top 3 Frigidere Standard cu 2 Usi Recomandate

1. Frigider cu doua usi LG GTB574PZHZD, 438 l, Clasa A++

Frigider cu doua usi LG GTB574PZHZD

  • Capacitate mare, de 438 litri
  • Clasa energetica A++
  • Compresor Liniar
  • Full No Frost
  • Model Smart
  • Produs de LG

Mai multe detalii si pret la eMAG


2. Frigider cu doua usi Beko RDNE535E30DZXB, 471 litri, Clasa A++

Frigider cu doua usi Beko RDNE535E30DZXB

  • Capacitatea foarte mare, 471 litri
  • Clasa energetica A++
  • Compresor ProSmart Inverter 10 Ani Garantie
  • 5 Ani Extra-Garantie de la Beko
  • Full No Frost

Mai multe detalii si pret la eMAG Altex


3. Frigider cu doua usi Arctic AD6310MT++, 306 l, Clasa A++

Frigider cu doua usi Arctic AD6310MT

  • Ieftin si Incapator, 306 litri
  • Clasa energetica A++
  • Compartimentul Frigiderului No Frost
  • 5 Ani Extra-Garantie Arctic
  • Dezghetare Manuala la Congelator

Mai multe detalii si pret la eMAG Altex


Cum se alege frigiderul potrivit – ghid detaliat de achizitie

Gama frigiderelor cuprinde o varietate de modele, fiecare dintre acestea prezentand o serie de caracteristici pe care clientii le prefera. De aceea, este esential ca, atunci cand se achizitioneaza astfel de produse, sa fie alcatuita lista cu criteriile si preferintele personale in materie de functii, design si tipul de alimente care vor fi stocate.

Care sunt criteriile in functie de care va fi ales frigiderul?

Spatiul de amplasare

Spatiu langa frigiderInainte de a trasa toate criteriile si preferintele personale, masurarea spatiului disponibil pentru amplasare este primul pas. Chiar daca un frigider prezinta toate functiile si caracteristicile dorite, daca nu se incadreaza corespunzator in bucatarie, nu reprezinta o investitie inteligenta. Pentru spatiile care sunt in renovare, este preferabil sa se opteze pentru frigiderele incorporabile, care sunt amplasate intre dulapurile si rafturile de depozitare din bucatarie. Producatorii de mobila cunosc deja aceste preferinte si modalitati de amenajarea a bucatariei, astfel incat nu va fi deloc dificila gasirea unei astfel de mobile. Spatiul disponbil in bucatarie influenteaza astfel dimensiunea potrivita in functie de care clientii se vor orienta, inainte de a verifica restul detaliilor.

Pe langa dimensiunile corecte, vor trebui luate in calcul si alte aspecte care privesc asezarea frigiderului:

  • sa existe loc pentru curatarea eficienta periodica;

  • sa existe loc pentru ventilatie – fara aerisirea corespunzatoare, frigiderul poate fi predispus la defectiuni tehnice, mult mai devreme decat a fost proiectat sa dureze.

Tipologia frigiderelor moderne

Fiind o decizie extrem de importanta, la achizitionarea unui frigider clientii se regasesc in fata unor oferte stufoase, nestiind ce model sa aleaga. In prezent, cele mai vandute si solicitate modele de frigidere sunt: frigiderele fara congelator, frigiderele cu combina frigorifica, frigiderele incorporabile si frigiderele side by side. Un alt model apreciat la momentul actual este frigiderul French Door, cu design deosebit, pentru bucatariile spatioase. Pe langa preferintele personale, frigiderul va fi ales si in functie de spatiul disponibil in bucatarie, necesitatea de depozitare si alte aspecte care tin exclusiv de comportamentul consumatorului.

Frigiderele standard – cu o usa

Sunt alese de catre clientii care detin deja o combina frigorifica pentru stocarea alimentelor congelate sau de catre cei care nu au nevoie de aceasta modalitate de depozitare. Sunt potrivite astfel pentru spatiile de birouri, cadrele profesionale, acolo unde este necesara doar mentinerea la temperatura optima a preparatelor si a bauturii.

Frigidere cu doua usi – care au congelator in parte de sus sau cea de jos

Frigider 2 usi

Alegerea unuia dintre aceste modele tine strict de preferintele personale ale celui/celor care il vor folosi, insa este o alegere inteligenta pentru restrangerea spatiul – nu mai este nevoie de gandirea amplasarii celor doua electrocasnice – frigider si combina frigorifica. Structura frigider in partea de sus si congelator in partea inferioara permite accesul mai rapid la congelator, dar si la rafturile frigiderului. Pe de alta parte, alimentele din congelator sunt mai putin frecvent accesate, comparativ cu cele din frigider, iar atunci cand se alege un model cu congelatorul in partea de sus, pot ajunge si cei mici mai usor la toate rafturile frigiderului. Prin urmare, selectarea modelului este o chestiune de necesitate reala de utilizare si, in mod evident, de preferinte.

Frigidere side by side

Side by sideFac parte din generatia noua de frigidere, cu frigiderul propriu-zis si congelatorul distribuite alaturat, pe verticala. Modul in care sunt proiectate, mai exact, deschiderea usilor, permite deschiderea facila a usilor, nefiind nevoie de acelasi spatiu liber in fata acestora, asa cum este in cazul frigiderelor clasice, cu sau fara congelator. Aceste modele sunt potrivite pentru cei care au nevoie de mai mult spatiu pentru congelare, dar si pentru cei care doresc un “upgrade” pentru acest tip de aparatura. Designul compact permite amplasarea adecvata in bucatariile de dimensiuni medii si mari, fiind usor de incadrat in diverse stiluri moderne de amenajare.

Frigidere incorporabile

Sunt selectate de catre cei care care doresc un design compact in bucatarie, spre a mentine spatiul aerisit si organizat. Aceasta categorie de frigidere se diferentiaza de restul modelelor fix prin acest aspect – acela de a se integra armonios in mobila aleasa, devenind astfel un ansamblu.

Frigidere compacte

Categoria modelelor compacte este destinata utilizarii spatiilor care necesita astfel de aparatura – spatii de birouri, camere de hotel, alte unitati de cazare sau chiar locuinte, fiind potrivite pentru a fi folosite si in alte incaperi, exceptand bucatariile. Pot fi amplasate cu usurinta in dormitoare sau living, pentru a stoca si raci bauturile si mici gustari.

Clasa energetica

Consum frigiderClasa energetica este extrem de importanta pentru eficienta – consumul de energie, atat din punct de vedere financiar, cat si pentru sustenabilitate. Clasele energetice pentru frigidere sunt incadrate de la clasa G (cel mai mare consum energetic)si pana la clasa A (consum energetic redus). Ultimele tehnologii de productie a frigiderelor au adus spre comercializare frigidere cu clasa A+ si chiar A++.

Pentru clarificarea acestui aspect, este de retinut faptul ca un frigider cu clasa A+ reduce consumul de energie cu pana la 25% decat cele din clasa A, iar in comparatie cu modelele incadrate in clasa B cu pana la 40%. Prin urmare, sunt de luat in considerare aceste modele, pentru econimiserea banilor la facturile de energie. In fond, frigiderul face parte din aparatura care va fi constant conectata la priza, nu este recomandata achizitionarea unui frigider cu clasa inferioara, chiar daca investitia initiala va fi mai mica.

Capacitatea de stocare

Capacitate stocare volum netElectrocasnicele de mari dimensiuni se aleg intotdeauna si in functie de numarul de persoane care il vor utiliza, dar si in functie de stilul de viata al viitorului proprietar. Astfel, pentru familiile numeroase, se va alege fara doar si poate un frigider de dimensiuni mai mari, insa pentru orice tip de client, un frigider ales corect este cel care dispune de suficiente rafturi si compartimente. In acest domeniu, un frigider spatios si practic este cel in care compartimentarea este distribuita inteligent: cu cat exista mai multe rafturi, cu atat depozitarea va fi divizata pe clase de alimente si metode de conservare.

Design si materialele de realizare

Designul reprezinta si el un criteriu important, in contextul amenajarilor interioare cu bun gust. Astfel, fie ca este vorba despre utilarea totala a unei bucatarii sau doar de mici lucrari de renovare sau schimbarea frigiderului cu unul nou, acesta trebuie sa fie in ton cu restul elementelor de amenajare existente.

Modelele actuale de frigidere sunt cele argintii sau cele clasice, albe. Materialele din care sunt confectionate rafturile, elementele de compartimentare si accesoriile suplimentare sunt, de regula, realizate din sticla securizata, prezentand garantia sustinerii corespunzatoare a alimentelor si preparatelor.

Producatorul – marca frigiderului

Numele producatorului este inca un reper relevant pentru clientii care achizitioneaza electronice si electrocasnice. De asemenea, recomandarea generala este, pe buna dreptate, selectarea unui producator consacrat in domeniul frigiderelor si combinelor frigorifice. Increderea in produsele distribuite de companiile renumite este sustinuta de eforturile acestora de a nu le insela asteptarile clientilor, spre a-si mentine timp indelungat reputatia.

Functii si accesorii frigidere

Totalitatea functiilor si accesoriilor pe care un frigider le asigura depinde in mod direct de producator, insa exista o serie de aspecte comune, care determina cumparatorii sa opteze pentru un model sau altul.

  • Compartimentare transparenta: pentru vizualizarea rapida si eficienta, atat frigiderul, cat si congelatorul trebuie sa fie dotate cu elemente de compartimentare transparente. De asemenea, faptul ca permit vizionarea rapida a alimentelor din frigider, elimina si risipa de mancare, alimentele si preparatele fiind consumate in timp util.

  • Rafturile: sunt prezente pentru toate modelele de frigidere, permitand dispunerea organizata pe tipuri de alimente si preparate. Rafturile laterale sunt destinate stocarii sticlelor, conservelor, oualor etc.

  • Termostat: aparatura moderna este prevazuta cu termostat si chiar panou de control, prin intermediul caruia utilizatorii pot accesa mult mai rapid si facil setarile dorite.

  • Optiune “no frost”: aceasta optiune este de fapt un sistem de ventilare integrat, care contribuie la evitarea formarii unui strat de gheta pe alimente, cum era cazul frigiderelor din generatiile trecute. Functia asigura totodata functionare optima, fara a fi nevoie de dezghetarea periodica a frigiderului, operatiune care ar dura mult.

  • Optiune de racire si de congelare rapida: aceste functii contribuie la marirea puterii de racire sau inghetare a alimentelor, ramanand mult timp proaspete.

  • Garnitura antibacteriana integrata: este de ajutor pentru mentinerea igienei mai mult timp, iar curatarea manuala poate fi efectuata mai rar decat in cazul frigiderelor care nu au aceasta functie. Garnitura antibacteriana garanteaza si mentinerea alimentelor in conditii optime, impiedicand patrunderea si dezvoltarea in spatiul interior.

  • Tava pentru gheata: este oferita pentru aproape orice model de frigider, fiind utila pentru cuburi de gheata, de cafea sau sucuri de fructe, pentru prepararea ulterioara a bauturilor delicioase.

Toate functiile si accesoriile sunt mentionate la descrierea fiecarui model de frigider in parte, astfel ca vizualizarea catalogului online permite analiza detaliata a specificatiilor tehnice.

In concluzie, frigiderul este un dispozitiv important pentru orice locuinta (si nu numai), motiv pentru care achizitia sa necesita atentie si o minima cercetare efectuata anterior investitiei. Mediul online prin prezenta magazinelor de profil numeroase ofera o oferta generoasa din care poate fi ales cel mai bun frigider in functie de necesitatile fiecarui consumator!