Unul dintre cele mai importante aparate care se gasesc in sediul companiilor unde se vand bauturi sau produse alimentare este vitrina frigorifica. Aceasta este prezenta, de obicei, in baruri, restaurante, pensiuni, magazine etc. Pe piata exista o multime de modele mai vechi, precum si modele noi, care apar constant si ofera mai multe facilitati. De la vitrinele frigorifice simple, la cele pentru vinuri, pentru alimente sau bauturi, oferta este foarte variata.
Pentru ca sunt destul de diferite, vom avea recomandari separate pentru o vitrina de vinuri si pentru vitrine frigorifice. Mai jos, veti gasi aparatele recomandate de noi, cele mai bune alegeri din categoriile lor.
Cea Mai Buna Vitrina de Vinuri
Vitrina de vinuri Liebherr Premium WKb1812, 134 l, Capacitate 66 sticle
- Calitatea Premium de la Liebherr.
- Capacitate 66 sticle, la volum 134 litri.
- 6 Ani Garantie (2 standard + 4 la inregistrarea produsului).
- Filtru activ de carbune pentru fiecare zona, elimina mirosurile.
- Usa din sticla temperata, anti UV.
Vezi parerile utilizatorilor la: eMAG
Top 3 Vitrine Frigorifice
1. Vitrina frigorifica Star-Light VFM-416L, 416L, 280 sticle, Total No Frost
- Capacitatea mare, 416 L – 280 sticle.
- Tehnologia Total No Frost.
- Lumina interioara LED.
- 5 rafturi.
- Dotata cu ventilator.
Vezi pretul la: eMAG
2. Vitrina frigorifica Arctic V 296, 282 l
- Capacitate buna, 282 litri – 6 rafturi.
- Garnitura antibacteriana.
- Ventilator pentru distributie uniforma a racirii.
- Pret accesibil
- Clasa energetica C (511 kWh/an)
Vezi pretul la: eMAG
3. Vitrina frigorifica Arctic V145, 130 l
- Dimensiuni mici, inaltime 85 cm.
- 3 Ani Garantie.
- Capacitate suficienta, in unele situatii, 130 litri.
- Pret bun.
- Clasa energetica B (526 kWh/an)
Vezi pretul la: eMAG
Ghid pentru cumparaturi inteligente – cele mai bune vitrine frigorifice
O documentarea atenta inainte de a lua decizia de cumparare este foarte importanta pentru clientii care doresc sa achizitioneze vitrine frigorifice de cea mai buna calitate. Acest ghid vine in intampinarea celor care urmeaza sa cumpere o vitrina frigorifica si nu stiu care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ia in considerare.
Tipul de ventilatie al vitrinei frigorifice
In functie de alimentele care vor fi expuse, pe piata sunt disponibile mai multe modele de vitrine frigorifice. Acestea pot avea ventilatie fortata sau convectie naturala. Ambele tipuri de vitrine frigorifice folosesc aerul rece pentru a pastra aliemntele la o temperatura constanta, singura diferenta fiind modul in care este emis aerul rece.
Primul tip de vitrina frigorifica este cel cu ventilatie fortata. Acesta va functiona pe baza ventilatoarelor incorporate, care difuzeaza aerul rece printre alimentele expuse, pastrandu-le proaspete. Produsele de patiserie si de cofetarie sunt, de obicei, expuse in astfel de vitrine, care prezinta dezavantajul de a usca alimentele, daca acestea sunt expuse o perioada mai lunga de timp.
Al doilea tip de vitrina frigorifica este cel cu convectie naturala, fiind ideal pentru lactate, peste, legume, produse din carne, deoarece nu usuca alimentele, ci foloseste un evaporator care determina aerul cald sa intre si difuzeaza aerul rece peste alimente.
Tipuri de vitrine frigorifice
Oferta de pe piata este generoasa in privinta modelelor de vitrine frigorifice disponibile. Acestea pot fi verticale, orizontale, mini, simple sau duble, compartimentate sau cu rafturi. Vitrina frigorifica orizontala este ideala pentru produsele de pastiserie, pentru branzeturi, carne si mezeluri, dar si pentru fructe si legume. De regula, acestea au pereti si rafturi din sticla, astfel incat clientii sa poata vedea cu usurinta produsele expuse din orice unghi. Totodata, vitrinele frigorifice orizontale au rafturi pentru a aranja marfa pe categorii, dar si usi curbate.
Vitrina frigorifica verticala este perfecta pentru bauturi, pentru sticlele de bere, vin si suc si se incadreaza perfect in baruri, pensiuni si hoteluri. Vitrinele verticale nu ocupa mult spatiu, sunt destul de inalte, compartimentate cu ajutorul unor rafturi tip gratar, pe care pot fi asezate cu usurinta produsele. In functie de necesitati, clientii pot alege vitrinele simple, duble sau cu mai multe usi, in cazul supermarketurilor. Unele modele au usi cu deschidere clasica, altele au usi care se deschid prin glisare.
Vitrina frigorifica mini, pe de alta parte, este folosita de regula in scop promotional, ideala pentru a expune mostre de produse sau bauturi la oferta speciala. Acest tip de vitrina frigorifica are un scop practic si un aspect elegant.
Designul
Designul unei vitrine frigorifice va atrage intotdeauna clientii. Detaliile nu trebuie sa fie ignorate, iar un prim aspect de care trebuie sa tina cont cumparatorii este sticla. Sticla vitrinei frigorifice trebuie sa fie inclinata sau curbata, in detrimentul sticlei drepte. Din punct de vedere estetic, clientii prefera vitrinele pline, care sugereaza ideea de abundenta si de prospetime. Peretii de oglinda fac totul pentru designul vitrinei!
Totodata, clientii prefera culoarea neagra pentru vitrina frigorifica, deoarece inspira ideea de calitate, sofisticare, eleganta si rafinament. Rafturile sunt necesare pentru organizarea produselor, astfel incat sa fie mai usor de observat.
Accesoriile si functiile
Pentru ca satisfactia clientilor sa fie deplina, vitrina frigorifica trebuie sa dispuna de mai multe functii importante. Spre exemplu, functia de iluminare interioara va „prinde” privirile clientilor curiosi si va fi ideala pentru ca produsele care sunt expuse pe rafturi sa fie cat mai bine aspectate. In al doilea rand, termostatul este o functie foarte importanta a vitrinei frigorifice, permitand controlul temperaturii, care va fi adaptata in functie de sezon, precum si controlul consumului de energie.
Orice aparat frigorific, inclusiv vitrina frigorifica trebuie sa aiba functie de decongelare automata, aceasta necesitand dezghetare o data la cateva luni. Functia de decongelare automata face ca gheata sa fie eliminata rapid si depozitata intr-o tavita din spate, urmand a se evapora mai tarziu, fara a crea probleme utilizatorilor. Unitatea de refrigerare automata, precum si functia de evacuare a condensului sunt absolut necesare.
O functie care regleaza umiditatea din aer, astfel incat acesta sa nu fie nici prea uscat, nici prea umed trebuie sa fie luata in considerare in alegerea vitrinei frigorifice, precum si rotile sau picioarele ajustabile, care permit deplasarea usoara si rapida a vitrinei. Geamul rabatabil si suportul pentru cantar sunt utile mai ales in cazul vitrinelor pentru legume si fructe, dar si in cazul celor pentru branzeturi si carne.
Capacitate si structura interiorului
Vitrinele frigorifice bune trebuie sa aiba o capacitate de minimum 120 de litri, dar poate ajunge pana la peste 300 de litri, in functie de nevoile utilizatorilor. Cu cat este mai mare cantitatea de alimente sau de bauturi care urmeaza sa fie depozitata, cu atat capacitatea vitrinei trebuie sa fie mai mare. In plus, structura interiorului este foarte importanta, deoarece ajuta utilizatorii sa aranjeze produsele mai bine pe raft, intr-un mod cat mai organizat cu putinta. Rafturile trebuie sa fie usor de indepartat si de curatat, pentru a face loc altor produse si pentru a mentine un nivel ridicat de igiena.
Vitrina frigorifica pentru uz comercial sau pentru uz rezidential?
Pentru a achizitiona cea mai buna vitrina frigorifica, oamenii trebuie sa tina cont de modul de utilizare si de spatiul in care urmeaza sa fie amplasata. Inainte de a face o investitie in acest sens, cumparatorii trebuie sa se asigure ca au suficient spatiu in interior pentru alimentele sau bauturile pe care urmeaza sa le consume sau sa le comercializeze. Sunt si persoane care achizitioneaza o vitrina frigorifica in scop personal, in cazul in care familia este numeroasa sau atunci cand stiu ca organizeaza des intalniri cu prietenii si petreceri.
Clasa de eficienta energetica
Pentru a face cea mai buna alegere in privinta modelului de vitrina frigorifica ales, clasa de eficienta energetica este foarte importanta. In functie de acest criteriu depinde consumul total de energie. Modelele incadrate in clasa A, A++, A+++ sunt ideale din acest punct de vedere. Cu cat clasa de eficienta energetica este mai mare, cu atat clientii au ocazia de a-si recupera investitia facuta.
Clasa climatica a vitrinei frigorifice
Pentru a functiona in parametri optimi, vitrinele frigorifice sunt incadrate in clase climatice diferite si adecvate atat continutului, cat si temperaturii din spatiul in care sunt amplasate. Asadar, exista patru clase climatice, in functie de nevoile cumparatorilor. Clasa SN (sub-normal) in care este incadrata vitrina este adecvata pentru folosirea la temperaturi ambientale intre 10 si 32 de grade Celsius. Clasa N (normala) este adecvata pentru temperaturi cuprinde intre 16 si 32 de grade Celsius, in timp ce clasa ST (sub-tropical) si clasa T (tropical) sunt adecvate pentru folosirea la temperaturi ambientale de 16 pana la 38 de grade Celsius, respectiv 16 pana la 43 de grade Celsius.
Brandul sau firma producatoare
Pentru a se asigura ca fac alegerea potrivita, clientii isi aleg vitrina frigorifica si in functie de brandurile existente pe piata. Modele precum Arctic, Hyundai, Electrolux, Whirlpool, Bosch si Climadiff se numara printre optiunile clientilor. De regula, cu cat este mai cunoscut brandul, cu atat calitatea este mai buna, iar garantia este mai mare.
Investitia initiala si costurile ulterioare
Clientii trebuie sa isi propuna sa aiba la dispozitie un buget suficient de mare pentru o astfel de investitie. Intotdeauna este recomandat ca, de la bun inceput, sa isi stabileasca un pret minim si unul maxim, pentru orice tip de aparat pe care doresc sa il achizitioneze. Bugetul poate creste atunci cand aparatul indeplineste atat criteriile standard dorite si mai sus mentionate, cat si cand intruneste si alte caracteristici, de exceptie, care completeaza si optimizeaza modul de depozitare al continutului avut in vedere.
In ceea ce priveste costurile ulterioare, clientii trebuie sa tina cont de cheltuielile pe care urmeaza sa le faca pentru intretinerea vitrinei alese, atat costurile pentru energia electrica, cat si eventualele reparatii, in cazul in care apare o defectiune dupa expirarea perioadei de garantie. Pentru a face un calcul estimativ, clientii trebuie sa verifice cu atentie informatiile cu privire la clasa de consum in care este incadrata vitrina care se apropie cel mai mult de criteriile pe care le-au stabilit.
Varianta de achizitionare
Vitrinele frigorifice pot fi achizitionate in ziua de astazi atat din magazine online, cat si din magazine fizice de specialitate. Indiferent de modalitatea de achizitionare, clientii trebuie sa tina cont de criteriile mentionate in cadrul acestui ghid. In plus, trebuie sa aiba posibilitatea de a face o analiza comparativa a produselor existente pe piata si, de aceea, varianta achizitionarii online este cea ideala. Atat in magazinele fizice, cat si in magazinele online, exista periodic reduceri si oferte speciale de sarbatori si cu alte ocazii.
In concluzie, in cazul in care clientii vor consulta recomandarile cuprinse in acest ghid, vor face o alegere buna privind necesitatile reale de stocare, in functie de bugetul pe care il au la dispozitie.