Combine Frigorifice

Cea Mai Buna Combina FrigorificaCand vine timpul pentru achizitionarea unei combine frigorifice, intrebarile principale se refera la functiile si facilitatile cu care este prevazuta, pentru a face fata necesarului saptamanal de alimente consumate de catre utilizatori.

Combina frigorifica integreaza si frigiderul si congelatorul intr-un singur aparat electrocasnic, dovedindu-se de un real folos in orice locuinta, astfel incat sa fie sustinut un stil de viata sanatos – cu mese preparate acasa, conform programului alimentar adoptat de catre fiecare persoana sau familie in parte.


Top 3 Combine Frigorifice Recomandate

 

1. Combina frigorifica Samsung RB37J500MSA/EF, 353 l, Clasa A+++

Combina frigorifica Samsung RB37J500MSA

 • Capacitate buna, la 353 litri
 • Clasa energetica A+++
 • Full No Frost
 • Compresor Digital Inverter
 • Sistem racire All-Around Cooling

Mai multe detalii si pret la: eMAG Altex


2. Combina frigorifica Hotpoint XH9 T2Z COJZH, 369 l, Clasa A++

Combina frigorifica Hotpoint XH9 T2Z COJZH

 • Capacitatea de 369 litri
 • Clasa energetica A++
 • Tehnologie Full No Frost cu Multipower Inverter
 • Design atragator, Silver Black
 • Oxygen Activ 2.0 (anti-bacterii si mirosuri neplacute)

Mai multe detalii si pret la: eMAG


3. Combina frigorifica Arctic AK60406NF++ 362 l, Clasa A++

Combina frigorifica Arctic AK60406NF

 • Capacitatea de 362 litri
 • Clasa energetica A++
 • Sistem Full No Frost cu Air Flow Dual Tech
 • Model Semi-Incorporabil, usa cu deschidere 90º
 • Design simplu, culoare alba

Mai multe detalii si pret la: eMAG Altex


Ghid de selectie – Cum se alege inteligent combina frigorifica?

Nimic nu este mai obositor decat cautarea unei combine frigorifice, in contextul ofertelor stufoase, asa ca este preferabil ca inainte de cercetare, sa fie luate in considerare anumite aspecte si criterii care vor ajuta la selectarea modelului potrivit.

Stabilirea bugetului

Similar cazului altor electrocasnice de dimensiuni mari, combinele frigorifice sunt disponibile pentru diferite preturi. De aceea, este important sa se stabileasca un buget si cat se mai poate acesta extinde, in cazul in care este identificata o combina frigorifica cu caracteristicile dorite, dar la un pret mai mare. Bugetul investit trebuie sa reprezinta o suma orientativa, dar relevanta pentru functiile, facilitatile si accesoriile care sunt preferate de fiecare client.

Pe langa bugetul alocat investitiei, este utila si estimarea costurilor de utilizare ulterioare, ceea ce inseamna ca trebuie analizata clasa energetica si consumul mentionat de producator. O imagine de ansamblu in ceea ce priveste costurile reprezinta un comportament responsabil, care se va dovedi util pe termen scurt – la achizitie si pe termen lung – la plata lunara a facturilor de energie electrica.

Dimensiunea combinei frigorifice

Combina frigorifica neagraFie ca este vorba despre o bucatarie spatioasa sau despre un spatiu de dimensiuni mici, amenajarea trebuie sa fie realizata astfel incat sa ramana suficient spatiu si pentru amplasarea celorlalte elemente si electrocasnice. Asadar, efectuarea masuratorilor reprezinta urmatoarea etapa din demersul pentru noua achizitie. Se pot lua in considerare si dimensiunile vechiului frigider, iar daca este vorba despre amenajarea unei bucatarii dintr-o locuinta noua este recomandat sa fie realizat un plan de amplasare pentru toate elementele de amenajare si decor.

Dimensiunea combinei frigorifice este influentata si de necesitatile de utilizare – spatiul necesar pentru depozitarea alimentelor si preparatelor pe parcursul uneia sau mai multor saptamani. Cu toate acestea, alegerea unei combine de dimensiuni mari nu este intotdeauna recomandata, deoarece si cele mai mici sunt compartimentate eficient pentru stocarea diferitelor tipuri de alimente, preparate si bauturi.

Configuratia si tipul de compartimentare

Organizarea combineiIn mod ideal este selectata combina cu structura cea mai comoda, care este considerata a fi urmatoarea: compartimentul congelatorului dispus in partea de jos si partea de racire in cea superioara. Aceasta configuratie este cel mai des intalnita, in ideea in care congelatorul este mai putin folosit, iar partea de racire este deschisa mai frecvent pe parcursul unei zile. Insa, pentru familiile care doresc sa le asigura si copiilor accesul facil la alimente, sunt dispobinile combinele frigorifice configurate invers – congelatorul in partea de sus, iar accesul la compartimentele frigiderelor este facil si celor mai mici membri ai familiei.

Compartimentarea se mai refera si la modul in care este divizat spatiul interior de depozitare. Si pentru congelator si pentru frigiderul propriu zis este preferabil ca sertarele sa fie din material transparent, care sa permita vizualizarea rapida a alimentelor stocate pe fiecare raft.

Clasa energetica – stabilirea costurilor energetice anuale

Majoritatea aparatelor electrocasnice utilizate in zilele noastre sunt gandite pentru a nu consuma mult, atat pentru reducerea cheltuielilor anuale, dar si pentru consumul responsabil de resurse energetice. Combinele frigorifice au specificat, printr-o eticheta, clasa energetica din care fac parte. Grupate de la litera G pana la A (si chiar A+ si A++), cele care consuma cel mai mult sunt cele clasificate in categoria energetica G, iar A si tehnologiile si mai avansate A+ si A++ consuma putin. In descrierile produselor adaugate in catalogul online sunt mentionate si informatiile necesare in aceasta directie: clasa energetica si consumul periodic, asa ca poate fi realizat si un calcul aproximativ pentru consumul anual, pentru o achizitie corespunzatoare.

Tehnologia de racire

Tehnologia No FrostCombinele frigorifice din noua generatie depasesc modalitatile clasice de racire, fiind prevazute cu diferite functii performante, care functioneaza asa cum isi doreste utilizatorul.

Functie fara gheata – No Frost

Este conceputa pentru a evita formarea ghetii, prin ventilarea constanta interioara, scazand temperatura cu aer rece. Se elimina astfe si necesitatea de dezghetare periodica, asa cum se obisnuieste la modelele standard, fara functii inteligente integrate. Unele combine au si functia “low frost”, care reduce vizibil formare de gheata pe vaporizator.

Functie Neo Frost

Este una dintre cele mai noi functii si asigura un nivel de umiditate de pana la 90%.

Functii tehnice de exceptie

Pentru cei care isi doresc sa isi transforme radical bucataria si stilul de viata, exista functii tehnice capabile sa devina parte a unui spatiu inteligent. Printre acestea se numara functiile “child lock”, pentru a restrictiona accesul celor mici, atunci cand este cazul, functie de avertizare atunci cand usa nu a fost inchisa si protectia antibacteriana, pentru un frigider care protejeaza alimentele.

Panou control combinaAlte functii avansate se refera la beneficiile tehnologiei aplicate acestor combine de noua generatie: iluminare corespunzatoare, dezghetare automata, pentru economisirea timpului petrecut cu igienizarea periodica.

Panoul de control cu afisaj LED este util pentru efectuarea setarilor si monitorizarea parametrilor interiori – temperatura, umiditatea si alte detalii utile.

WIFI – este una dintre functiile apreciate de catre cei pasionati de inovatie, permitand controlul de la distanta. Aceasta functie permite si sincronizarea cu smartphone-ul, pentru instalarea unor aplicatii extrem de utile, cum sunt cele pentru identificarea alimentelor care s-au terminat si trebuie adaugate pe lista de cumparaturi, dar si a celor care au termenul de expirare apropiat si pot fi consumate primele.

Functie de inregistrare voce: reprezinta varianta actuala a mesajelor scrise pe tablita sau carnetul de pe frigider si face parte din pachetul cu functii de ultima generatie, care permite inregistrarea mesajelor pentru cei dragi, care le pot asculta atunci cand sunt in locuinta.

De retinut faptul ca, in functie de caracteristicile tehnice de exceptie, pretul va creste cu fiecare facilitate adaugata.

Marca producatoare

Firma care a produs un anumit model de combina frigorifica este deseori unul dintre criteriile principale in functie de care clientii cerceteaza inainte de achizitie. Fie ca prefera sa selecteze un model produs de firma care a produs si vechiul frigider sau aleg sa investeasca intr-o marca nou, acesta este un indicator al calitatii. Marii producatori cunosc acest comportament al utilizatorilor si aleg sa inoveze constant pentru dezvoltare si optimizare, astfel incat sa fie alesi cat mai des; fiind vorba despre cumparaturi efectuate mai rar, este importanta fiecare vanzare. La o simpla analiza, pot fi remarcate functiile de exceptie integrate noilor modele de frigidere apartinand marcilor consacrate, este evident efortul acestora pentru a-si mentine pozitia in topul preferintelor utilizatorilor din intreaga lume.

Designul combinei frigorifice

Aspectul este de asemenea relevant pentru utilizatori, mai ales ca exista modele deosebite, care se curata facil si se integreaza perfect in stilul decorativ si de amenajare predominat spatiului alocat bucatariei. Cele mai populare modele sunt cele din otel inoxidabil, argintii, care au un aspect solid si elegant. Daca exista optiunea unei investitii mai ridicate si se doreste un decor aparte, exista modele de frigidere si combine frigorifice in stil retro, in nunate divese de bej, negru sidefat. Modelele actuale sunt dotate si cu functie anti-amprenta, facilitand inca o data procesul de curatare.

O combina frigorifica aleasa corect este cea cu suprafete usor de curatat, care nu evidentiaza urmele de amprentele, caci frigiderul este utilizat zilnic, uneori chiar si de mai multe ori, de mai multe persoane.

Tipul combinei frigorifice

Combina frigorifica incorporabilaOdata luata decizia de achizitie a unei combinei frigorifice, va trebuie sa se decida si daca va fi un model standard, amplasat in spatiul corespunzator din bucatarie, sau se va opta pentru un model care poate fi incorporat. Frigiderele incorporabile sunt preferate de catre decoratorii de interior, aceasta optiune contribuind la reducerea spatiului utilizat. Mobila adecvata pentru electrocasnicele de dimensiuni medii si mari este disponibila deja de cativa ani pe piata, asa ca nu mai ramane decat sa se ia decizia de achizitie pentru un astfel de model de combina incorporabila.

Modul de achizitie

Aparatura electrocasnica de mari dimensiuni poate fi achizitionata in doua moduri: din magazinele fizice specializate si prin intermediul magazinelor online. Cumparaturile online capata zilnic din ce in ce mai multa popularitate, din mai multe motive: economisirea timpului petrecut in magazinele fizice, posibilitarea vizualizarii catalogului online, de oriunde si la orice ora, permitand documentarea minutioasa prin lecturarea descrierilor combinelor frigorifice disponibile. De asemenea, avantajele se extind si in ceea ce priveste modalitatea de plata, conditiile de transport si de livrarea, dar si serviciile de consultanta asigurate pentru fiecare client de catre echipa de suport a magazinului online din care se achizitioneaza, iar garantiile acordate sunt similare cu cele oferite in cazul unei achizitii efectuate in cadrul unui magazin fizic.