Congelatoare

Congelator albAlimentatia si planificarea meselor reprezinta unii doi dintre factorii importanti pentru mentinerea unui stil de viata echilibrat, alaturi de miscare zilnica, un program de somn corespunzator si cateva ore pe saptamana acordate odihnei. De aceea, cumparaturile inteligente si depozitarea alimentelor trebuie sa fie unele dintre preocuparile oricarei persoane.

In acest context, un congelator reprezinta solutia optima pentru familiile si persoanele care prefera sa cumpere periodic o cantitate mai mare de alimente si sa le stocheze la temperatura potrivita, astfel incat sa poate fi consumate in perioada urmatoare.

Cele Mai Bune Congelatoare Verticale

1. Congelator Bosch GSN36BI3P, 255 l, 4 sertare, Clasa A++ CEL MAI BUN

Congelator Bosch GSN36BI3P

 • Clasa energetica A++
 • Capacitate 255 litri
 • Brandul Bosch, cunoscut pentru calitatea produselor
 • No Frost si Sistem Multi Airflow
 • Display Touchscreen

Vezi detalii si pretul la: eMAG


2. Congelator Beko RFNA312K21XP, 277 l, 8 sertare, Clasa A+ Raport Bun Calitate/Pret

Congelator Beko RFNA312K21XP

 • Capacitate buna, 277 litri
 • Tehnologie No Frost
 • Garantie 5 Ani (la inregistrare pe site-ul producatorului)
 • Sistem antibacterian
 • Inox antiamprenta

Vezi detalii si pretul la: eMAG


3. Congelator Arctic AC60250+, 215 l, Clasa A+ Cel Mai Ieftin

Congelator Arctic AC60250

 • Model ieftin, tipic pentru Arctic, dar calitate decenta.
 • Capacitate 215 litri.
 • 2 compartimente congelare rapida, unul cu marime XL.
 • 5 Ani Garantie (necesita inregistrare pe site-ul producatorului).
 • Dezghetare manuala.

Vezi detalii si pretul la: eMAG


Ghid pentru cumparaturi inteligente – cele mai bune congelatoare

Documentatia in prealabil reprezinta calea spre o achizitie conforma necesitatilor individuale de depozitare, asa ca prezentul ghid este realizat pentru a veni in sprijinul celor care urmeaza sa cumpere un congelator. Criteriile trasate sunt cele mai importante aspecte pe care clientii le iau in considerare atunci cand sunt in etapa de cercetare, inainte de a cumpara.

Tipuri de congelatoare

Congelator vertical negruDaca in trecut majoritate congelatoarele erau de dimensiuni mici si cu deschidere orizontala, unele dintre modelele actuale, apartinand diferitelor marci consacrate au un design placut si dispunere verticala. Principalele tipuri cunoscute de congelatoare sunt: modelele verticale, congelatoare orizontale si congelatoarele 2 in 1.

 • Congelatoarele cu dispunere orizontala sunt cel mai frecvent achizitionate pentru expunerea marfurilor in magazine, unitati de alimentatie, in timp ce modelele verticale sunt mai adecvate pentru amplasarea intr-o locuinta.

 • Congelatoarele verticale sunt similare cu un frigider clasic sau cu o combina frigorifica, diferenta fiind din punct de vedere al functionalitatii.

 • Congelatoarele 2 in 1 se refera la combinele frigorifice 2 in 1 care sunt structurate cu compartimentare verticala, in partea dreapta frigider si in partea stanga congelatorul.

Compartimentare

Organizarea congelatoruluiDaca in cazul frigiderului compartimentarea este mai variata, in cazul congelatoarelor, consumatorii sunt interesati de compartimentarea eficienta cu etaje si/sau rafturi, pentru a depozita carnea, legumele, fructele pentru a putea fi consumate mai tarziu. Sertarele trebuie sa fie transparente, astfel incat sa permita vizualizarea rapida a continutului, dar si accesul rapid la alimentele dorite.

Dimensiunea congelatorului inseamna si spatiul interior, astfel ca un congelator mare va avea mai multe rafturi, iar unul de dimensiuni mai mici, va dispune de mai putine rafturi. Utilizatorii trebuie, prin urmare, sa identifice necesarul de stocat in congelator si sa aleaga modelul potrivit.

Un congelator mare, care nu este utilizat, inseamna costuri suplimentare pentru un spatiu care nu va fi utilizat, iar un congelator mic, dar neincapator, inseamna o suma investita necorespunzator, pentru un produs care nu acopera necesitatile de consum.

Volumul congelatorului

Capacitatea de stocare se refera si volumul pe care congelatorul il poate acoperi, preferabil sa fie incadrat intre 65 si 80 de litri pentru un singur utilizator sau pentru familiile care nu stocheaza si nu consuma asa de des produse congelate, in timp ce congelatoarele cu volume cuprinse intre 100 si 300 de litri fac fata unei cereri ridicate de depozitare si consum periodic. Acestea din urma sunt recomandate familiilor numeroase, gospodinelor care conserva alimente diverse si pentru toate persoanele care se folosesc de acest tip de preparate, spre a contribui la stilul de viata sanatos, economii si cumparaturi eficiente.

Capacitatea de congelare

Congelator deschisEste criteriul care defineste utilizarea optima a congelatorului, asa ca este preferabil sa fie urmarit acest aspect in descrierea produsului, mai exact, sa se identifice care este cantitatea de produse exprimata in kilograme pe care congelatorul ales o poate congela in 24 de ore – aceasta nu are legatura cu capacitatea de stocare.

Functii incluse

In functie de caracteristicile indeplinite, diferitele modele de congelatoare sunt mai performante decat altele, avand incluse urmatoarele:

 • Functie “No frost”: eliminarea depunerilor de gheata peste pachetele cu alimente este de evitat chiar si pentru alimentele congelate. Optiunea no frost este astfel importanta si pentru congelator, pentru a se evita formarea ghetii.

 • Functie MultiAirFlow: asigura distribuirea uniforma a aerului, cu scopul asigurarii unei temperaturi constante in congelator – fluctuatiile de temperatura putand sa degradeze calitatea alimentelor depozitate atunci cand temperaturile alterneaza.

 • Iluminarea: la fel ca si in cazul unui frigider sau combina frigorifica, iluminarea este esentiala si pentru utilizarea congelatorului.

 • Termostatul: din motive mai mult decat evidente, termostatul reprezinta o functie inclusa congelatorului cu ajutorul caruia poate fi monitorizata temperatura si reglata, atunci cand este necesar.

Design

Cel mai bun congelator verticalCei mai multi consumatori aleg dispozitivele electrocasnice in functie de modul in care si-au amenajat locuinta. Aceasta regula se aplica si in cazul unui congelator. Din punct de vedere al designului, congelatoarele pot fi achizitionate in modele simple si ergonomice, alegerea finala fiind a cumparatorilor. Tot legat de design este strans legata si culoarea congelatorului – care poate fi standard -alb-, orice alta culoare sau din otel inoxidabil – varianta populara a momentului.

Spatiul de amplasare

Spatiul disponibil pentru pozitionarea congelatorului este un criteriu important, spre a nu aglomera inestetic aparatura electrocasnica in bucatarie. Inainte de inceperea cautarilor, un sfat general este ca masuratorile sa fie efectuate cuprinzand spatiul propriu zis, dar si cativa centimetri in spatele acestuia, pentru o ventilatie corespunzatoare, dar si spatiul liber suficient in fata acestuia, pentru a putea fi deschise usile fara probleme.

Dimensiunile congelatorului trebuie luate in considerare si pentru mentinerea unui echilibru al spatiului de amenajare si, de aceea, este important sa fie ales un model care se va incadra perfect in spatiul destinat.

Branduri recomandate

Congelator incorporabilCompaniile producatoare consacrate iau in considerare chiar criteriile de selectie pe care clientii le au in minte atunci cand investesc in aparatura de congelare si refrigerare, iar rezultatele sunt congelatoare adecvate stilului de viata modern, care depaseste aria functionalitatii, si includ si specificatii tehnice de exceptie, dar si un design deosebit.

Asadar, cei mai multi consumatori opteaza pentru marcile cunoscute, de la care au mai achizitionat sau pe care le recunosc ca fiind cele mai potrivite pentru aceste aparate electrocasnice de mari dimensiuni – cateva exemple includ: Bosch, Indesit, Zanussi, Arctic, Whirlpool.

Identitatea digitala a fiecarui brand este un pilon de orientare pentru clientii care fac cercetare inainte de achizitie, consultand discutii pe forumuri de specialitate, recenzii de produse si recomandari oferite de catre specialistii in domeniu.

Investitia initiala

Indiferent care este suma de care clientii dispun pentru o astfel de investitie, intotdeauna este recomandat sa fie stabilit de la bun inceput un pret minim si unul maxim pentru orice tip de achizitie de acest tip. Bugetul se poate extinde atunci cand congelatorul indeplineste functiile standard dorite, dar mai prezinta si alte caracteristici de exceptie, care vor completa si optimiza modul de depozitare.

Costuri ulterioare

Congelator compartimenteIn afara de investitia initiala, cheltuielile pentru aparatura electrocasnica de dimensiuni mari trebuie calculate si pe termen lung, insemnand cheltuielile lunare pentru energia electrica pentru congelator, dar si eventualele reparatii, in situatia in care va exista o defectiune, cu precadere dupa ce produsul iese din garantie.

Pentru un calcul estimativ privind consumul de energie electrica pot fi consultate informatiile cu privire la clasa de consum in care este incadrat modelul ce se apropie cel mai mult de criteriile bifate.

Clasele energetice sunt cuprinse intre G-A, unde cele cu clasa energetica G sunt cele care consuma mult, iar cele care poarta clasa A sunt cele care asigura un consum redus de energie. Foarte important este ca la achizitie sa se aiba in vedere si subdiviziunile tip “+”. Orice alegere se face in legatura cu clasa energetica, consumul creste pe masura ce capacitatea de congelare si capacitatea de incarcare sunt mai mari.

Randamentul congelatorului

Ranadamentul unui congelator este pus in valoare de Clasa energetica, despre care s-a vorbit anterior, si de clasa climatica. Acesta din urma este un indicator care arata temperaturile externe optime pentru functionarea impecabila a congelatorului. La modul general, producatorii iau in calcul fabricarea unor congelatoare care sa functioneze eficient la chiar si la 40 – 45 °C.

Categoriile cele mai importante stabilite in functie de smplitudinea de temperatura includ:

 • clasa I: SN – de la +10°C, la +32°C;

 • clasa II: N – de la +16°C, la +32°C;

 • clasa III: ST – de la +18°C, la +38°C;

 • clasa IV: T – de la +18°C pana la +43°C.

Varianta de achizitionare

Congelator vertical deschisIn prezent, aproape orice produs poate fi achizitionat si din magazinele online, iar aparatura electrocasnica nu face exceptie. Asadar, clientii pot consulta ambele variante de achizitie – magazine fizice si magazine online, care comercializeaza congelatoare. Catalogul online insa este mai facil de urmarit si de “rasfoit”, utilizatorii putand sa deschisa mai multe ferestre cu produsele preferate si sa efectueze pe loc o analiza comparativa intre produsele care se apropie cel mai mult de cerintele de utilizare si preferintele personale.

Atat online, cat si in magazinele fizice, sunt oferite reduceri si periodic exista oferte speciale cu ocazia diferitelor celebrari si sarbatori, insa magazinele online sunt mai facil de consultat, odata ce anumite oferte devin active.

Avantajele cumparaturilor online

 • vizualizarea concomitenta a mai multor produse si realizarea unei analize detaliate;

 • citirea descrierii de produs pe larg, lucru care nu este intotdeauna posibil intr-un magazin fizic;

 • consultarea parerilor clientilor respectivului magazin online;

 • conditii de plata sigure – cu card sau in momentul livrarii congelatorului;

 • transportul asigurat de companie catre adresa mentionata de client;

In concluzie, consultand recomandarile de selectie cuprinse in ghid, alegerea va fi adecvata pentru necesitatile reale de stocare, in functie de bugetul care va fi investi.